Vuosi 1, osa 2

Tervetuloa Vuosi yksi -blogin pariin! Kyseessä on julkaisujen sarja, jossa minä vastavalmistuneena perkaan sellaisia ennakkoluuloja, joita nuorella saattaa olla työelämän oravanpyörään hypätessään. Nimeni on Martin, ja nuorena insinöörinä yritän kirjoittaa asioista, jotka koskettavat kaikenikäisiä, mutta nuoren ihmisen näkökulmasta. Ovatko nuorten työhön liittyvät ennakkoluulot totta? Vai olemmeko me vain naiiveja? Yrittäessäni selvittää tätä palaan tiettyihin teemoihin uudelleen jonkin ajan kuluttua ja analysoin, mitä olen aiemmin kirjoittanut.

-Martin Ekman

Vihreä sukupolvi

Elämme aikaa, jossa nuoret arvostavat vastuullisuutta enemmän kuin koskaan. Myös minulle vihreät arvot ovat tärkeitä. Mutta miten nämä arvot heijastuvat liike-elämään?

”Mikä mielestäsi on ensisijainen tavoite, jotta maailma olisi parempi paikka vuonna 2030?” Suurin osa 15–24-vuotiaista vastaajista sanoi: ”Kestävä ympäristö”. (-UNFPA, 2014)

Rehellisesti sanottuna olen sekä peloissani että innoissani tulevaisuudesta. Maailmalla näyttää vallitsevan vihreä vallankumous. Yritykset ja valtiot eri puolilla maailmaa asettavat vaikuttavia vastuullisuustavoitteita. Mutta riittääkö se?

Vuosien kuluessa nuori vihreä sukupolvi etenee yhä korkeampiin rooleihin yrityksissä. Vaikuttaako uuden sukupolven arvomaailma liike-elämään? Vai tehdäänkö päätöksiä yhä pitkälti rahaan perustuen? Rehellisesti sanottuna, en tiedä.

Mutta sen tiedän, että olivatpa yritysten vastuullisuustavoitteet voittopohjaisia tai eivät, yrityksiä aletaan arvioida vastuullisuuden perusteella. Ja vertailu lisää painetta. Jos pisteitä ei kerry tarpeeksi, saattaa yritys menettää osan liikevaihdostaan.

Erityisesti näinä aikoina olen ylpeä saadessani työskennellä Chemigatessa – ja samalla tukea vihreitä, biopohjaisia tuotteita.

Mitä mieltä sinä olet? Tehdäänkö päätöksiä voittoihin vai vastuullisuuteen perustuen, vai molempiin?

Kiitos, kun luit!

//Mate

Haluatko antaa palautetta? Lähetä minulle sähköpostia!

marketing@chemigate.fi