Vastuullisuus oikeesti!  

Mitä se käytännössä oikein tarkoittaa ja mitä se vastuullisuus on?  

Chemigate aloitti vastuullisuus oikeesti! -projektin, että jokainen työntekijä Chemigate-konsernissa tietää vastuullisuuteen liittyvät asiat. Tämän ja ensi vuoden aikana tulemme tarkastelemaan aihetta laajemmin ja viestimme siitä lisää myös verkkosivuillamme. 

”Vastuullisuus on hyvin laaja käsite ja se, mitä ensimmäisenä putkahtaa mieleen, vaihtelee paljon. Toisaalta jotkut peruskäsitteet, joiden puolesta useimmat yrityksessämme tiedostavat työskentelevänsä, löytyvät arvoistamme. Tämän päälle rakennamme lähitulevaisuudessa niin, että kaikki tiedostavat, mitä on Chemigaten vastuullisuus nyt ja tulevaisuudessa.”   

Chemigate-konsernin toimitusjohtaja Tom Schauman  

”Itselleni vastuulliset valinnat ovat tärkeitä, jotta maapallo säilyy elinvoimaisena myös tuleville sukupolville. Chemigatella vastuullisuutta kehitetään, ja oman työni kannalta yksi isompi projekti on elinkaariarviointi (LCA = Life Cycle Assessment). Tämän syksyn aikana laskemme elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset viidelle tuotteellemme yhteistyössä konsulttiyhtiö Gaian kanssa.”  

Vastuullisuusasiantuntija Hanna Hällfors

”Toimittajien raaka-aineen alkuperä ja toimintatapa käydään aina läpi. Jos toimittajan menettelystä ei heti saada riittävästi tietoa verrattuna meidän vastuullisuutemme reunaehtoihin, käymme jatkokeskustelun ja sen perusteella myös tarvittavan katselmuksen yhteistyökumppaniemme kanssa. Toimitusketjuissa ollaan usein hyvin tietoisia vastuullisuuden merkityksestä sekä asian tärkeydestä Chemigaten asiakkaiden toiminnalle.”  

Logistiikka- ja hankintapäällikkö Kimmo Mäntysalo

”Vastuullisuus on avoimuutta, luottamusta ja kykyä kantaa vastuuta. Vastuullisuus on myös sitä, että voi ylpeästi seisoa tekojensa (ja myymiensä tuotteiden) takana ja katsoa asiakasta suoraan silmiin.”  

Myyntijohtaja Maisa Kantola.