Uusia tuulia – Tom Schauman

Integraatio, muutos, organisointi. Näitä termejä on Chemigatessa pyöritetty kesällä tapahtuneen yritysoston jälkeen. Yhteistä termeissä on se, että ne saattavat joidenkin korviin hieman särähtää. Integraatio tarkoittaa kahden erillisen yhdistämistä tai keräämistä yhdeksi kokonaisuudeksi. Organisaatiota muutettaessa saattaa yksittäinen ihminen tuntea itsensä puusta irronneeksi lehdeksi syysmyrskyssä.

Täytyy kuitenkin muistaa, että muutos tuo mukanaan myös mahdollisuuksia. Henkilöt, jotka haluavat uraltaan jotain uutta ja jotka ovat pärjänneet hyvin nykyisissä tehtävissään, saavat nyt mahdollisuuden kehittyä.

Tässä muutama sellainen henkilö.

 • Tehtävänimikkeellä liiketoimintajohtaja Kalle Kainu ottaa haltuunsa suurimman osan Ossi Paakin tehtävistä Finnamylissä Ossin jäädessään ensi vuonna eläkkeelle.
  • Yksi Kallen tärkeimmistä tehtävistä on ylläpitää hyvää viljelijäyhteistyötä ja jopa parantaa sitä yhdessä Viljelijän Avena Bernerin kanssa.
  • Viljelijäyhteistyötä vetää sekä Finnamylin että Lapuan Perunan viljelypäälliköksi nimitetty Kimmo Pusa sekä viljelyneuvoja Jyri Sirola. Kimmon tiimiä vahvistetaan rekrytoimalla uusi viljelyneuvoja Lapualle.
 • Maisa Kantola nimitetään myyntijohtajaksi, ja hän vastaa jatkossa Chemigaten myynnistä. Maisan tiimissä työskentelevät Solveig, Atte, Martin ja Mikko. Minä ja Kalle tuemme Maisan tiimiä erityisesti avainasiakastyössä. Tiimissä vastuita järjestellään seuraavasti:
  • Atte Leinonen toimii erikoiskemikaalien tuotepäällikkönä.
  • Mikko Nieminen toimii massa- ja pintaliimatärkkelysten tuotepäällikkönä.
  • Martin Ekman ottaa vastatakseen toimitusketjun digitalisaatioprojektin, Cervezan asiakasyhteistyön sekä erikoiskemikaalien myynnin kehittämisen ulkomailla.
  • Myyntitiimin muut vastuut, mukaan lukien alueelliset asiakasvastuut, jatkuvat entisellään.
 • Markkinointitiimi saa kaivattua vahvistusta Tuire Luomalan aloittaessa markkinointiassistentin tehtävät.

Nämä nimitykset ovat jo astuneet voimaan ja uusia nimityksiä voimme odottaa vielä ennen joulua. Mikään puhelinnumero Chemigatessa ei lakkaa toimimasta. Jos syntyy kysymyksiä, voi aina soittaa samaan numeroon kuin ennenkin.

Toivotetaan kaikille onnea ja menestystä uusissa tehtävissä.