Tiedote Altian ja Chemigaten välisestä yh­teis­työ­so­pi­muk­ses­ta

Chemigate Oy ja Altia Oyj ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen koskien ohratärkkelyksen myyntiä paperi- ja kartonkiteollisuuteen. Sopimuksen mukaan Chemigate on Altian ensisijainen yhteistyökumppani eli vastaa jatkossa kaikesta ohratärkkelyksen myynnistä paperi- ja kartonkiteollisuuden sovelluksiin.

Sopimus astuu välittömästi voimaan ja kattaa koko Koskenkorvan tehtaan teknisen ohratärkkelyksen lukuun ottamatta vuoteen 2022 voimassa olevia sopimuksia sekä elintarvikkeisiin myytävää ohratärkkelystä. Jatkossa siis myös kaikki natiivi ohratärkkelys ohjautuu paperi- ja kartonkimarkkinoille Chemigaten kautta.

Chemigate on toimittanut modifioituja tärkkelyspohjaisia sidos- ja lujuusaineita paperi- ja kartonkiteollisuuden tarpeisiin vuosikymmenien ajan ollen jo näin Altian suurin ohratärkkelysasiakas. Jatkossa sama osaaminen ja palvelutaso on asiakkaidemme käytössä myös natiivin tärkkelyksen eri sovelluksissa. Ohran lisäksi Chemigaten pääraaka-ainelähteinä säilyvät myös tulevaisuudessa peruna, vehnä, tapioka ja maissi.

Lisäkysymyksiin vastaavat:

Tom Schauman, toimitusjohtaja (tom.schauman@chemigate.fi / 040 728 5014)

Kalle Kainu, liiketoimintajohtaja (kalle.kainu@chemigate.fi / 050 385 9938)