PrimeSIZE – monipuolisen osaamisen tulos

Chemigaten hydrofobiliimatuotteilla on lähes 30-vuotinen historia, johon mahtuu paljon tietotaitoa ja tiivistä asiakasyhteistyötä.
PrimeSIZE-hydrofobiliimat ovat yksi Chemigaten laajan osaamisen taidonnäytteistä. Niiden tuotanto keskittyy Kaipiaisiin, logistisesti optimaaliseen sijaintiin.

– Onnistunut hydrofobointikonsepti on monen osatekijän summa. Kattava kokonaistietämyksemme perustuu siihen, että kaikki hydrofobiliimat, kuten AKD, ASA ja hartsi, ovat historian saatossa olleet osa konseptiamme. Hallitsemme myös tärkkelyksen modifioinnin ja synteettisen polymeerikemian. Tiedämme, miten kaikki saadaan toimimaan yhdessä, tuotepäällikkö Markku Nurminen summaa.

Hydrofobiliimauksen tietotaito voidaan hankkia vain vuosien kokemuksen ja tuotekehityksen myötä.

– Seuraamme aktiivisesti markkinoita, teemme tiivistä asiakasyhteistyötä ja panostamme tuotekehitykseen. Laaja-alainen tietämys on toimintamme tärkeimpiä kulmakiviä. Osaaminen luo luottamusta.

Hyvin säilyvä ja helppokäyttöinen

PrimeSIZEn eduiksi Nurminen mainitsee erittäin hyvän stabiliteetin, säilyvyyden ja erinomaisen retention, jolloin saadaan kustannustehokkaasti hyvä ajettavuus ja tavoiteltu liimaustaso.

– On tärkeää, ettei tuote pilaannu, vaikka se seisoisi pidempään asiakkaan säiliössä. PrimeSIZE soveltuu hyvän säilyvyytensä takia erinomaisesti myös jaksottaiseen käyttöön. Tuote on helppo ottaa käyttöön, koska erillisiä dispergointilaitteita ei tarvita.

Tuotteilla on laaja käyttöalue paino- ja kopiopapereista pakkauskartonkeihin sekä vaativiin nestepakkauskartonkeihin ja erikoispapereihin.

– PrimeSIZE kannattaa yhdistää pintaliimaustuote PrimePRINTiin. Sillä saadaan haluttu liimaustaso pienemmällä liimamäärällä. Liimausasteen säätö helpottuu ja märänpään ongelmat vähenevät, Nurminen suosittaa.

Ainutlaatuista osaamista

Pakkausala kasvaa jatkuvasti. Tehtaiden omat resurssit ovat usein rajalliset, jolloin kemikaalitoimittajien osaaminen korostuu.

– Meillä on juuri sitä kemianalan tietotaitoa, jota asiakkaamme tarvitsevat. Tuotepalettiimme kuuluu niin osaamista, tuotekehitystä, tuotantoa kuin uusia innovaatiota. Olemme toimineet alalla jo kauan, mutta tuotteemme eivät ole samoja kuin 20 vuotta sitten. Laajan osaamisen ja uniikin tuotepalettimme kaltaista yhdistelmää ei muilta löydy.

Case PrimeSIZE AL20

Paperilaatu: sanomalehti
Massakoostumus: sellu (75 %), kierrätyskuitu (25 %)
Tavoite: pölyämisen ja painatuskertymien vähentäminen ilman lisäkustannuksia
Annostelu: 3 kg/tn sakeaan massaan
Tulokset: parempi laatu alhaisemmilla kustannuksilla
pölyämisen ja painatuskertymien (linting) vähentyminen
sekä retentioaineen (-35 %) että massatärkkelyksen annosmäärien (-20 %) huomattava lasku