Liikunnalla auttamisen iloa – Chemigate lahjoitti 2000 euroa tukemaan lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa. 

Chemigaten järjestämässä kuntokampanjassa kerättiin hyväntekeväisyyteen 2640,60 euroa. Chemigaten osuus jaettiin neljälle paikkakunnalle tukemaan perheiden hyvinvointia Hope ry:n kautta.  

Hope ry auttaa Suomessa vähävaraisia ja kriisin kokeneita perheitä saamaan hyvän ja tasa-arvoisen arjen vaate- ja tavaralahjoituksilla. Hope mahdollistaa lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Pääsin tutustumaan Seinäjoen paikallistoimijan tiiminvetäjä Tuula Luikun johdolla heidän toimintaansa. 

”Lahjoitetut varat sekä tavarat menevät aina perille. Avun tarpeen piirissä Seinäjoen lähialueelta on noin 200 perhettä, ja avun tarve on jatkuva”, Tuula kertoo. ”Lahjoitetuilla varoilla mahdollistetaan monenlaisia arkipäivään kuuluvia asioita sekä mahdollisuuksien mukaan tuetaan perheen yhdessäoloa yhteisellä mukavalla tekemisellä. Tavaralahjoitukset, kuten käyttövaatteet ja colleget, ovat hyvin kysyttyjä. Monesti vanhempien colleget siirtyvät lapsille. Kyllähän vanhempien itsekin pitää saada joskus vaatetta. T-paidat ja perusvaatteet ovat koko perheelle hyvin tarpeellisia”, Tuula lisää. 

Kierrämme varastoa, missä jokainen vaate on ripustettu siististi koon mukaan. Silmääni osuu myös liinavaatehyllyjä, kenkiä ja monenlaista muuta arjessa tarvittavaa käyttötavaraa. Pysähdymme rekin luo, jossa on enemmän tyhjää kuin täyttä.  

”Syksy on jälleen tulossa eikä rekissä ole montaa takkia. Erityisesti puuttuvat takkikoot ovat 130–150 cm. Kengille olisi myös tarvetta. Erilaiset lenkkarit nuorille, lapsille ja myös vanhemmille ovat sitä, mitä kaivataan aina”. 

Kysyn Tuulalta, kuka saa hakea apua heiltä. 

”Avun tarpeen määrittelee perhe itse. On perheitä, jotka käyvät meillä kerran, ja perheitä, jotka useammin. Hopen verkkosivuilta löytyvät ohjeet, miten meihin voi olla yhteydessä.” 

En voi olla huomaamatta, että Tuulasta huokuu kokemus ja rauhallisuus. Hän kertookin tehneensä vapaaehtoistyötä jo seitsemän vuotta.  

”Vapaaehtoistyötä tehdään oman elämän ja työn ohessa, kohdataan erilaisia perheitä hyvin erilaisista lähtökohdista. Itselläni tämä lähti siitä, että lahjoitin omia tarpeettomiksi jääneitä tavaroita Hope ry:lle. Siinä sivussa sitten kyselin, olisiko täällä tarvetta apukäsiin – ja siitä se tarina sitten lähti. On hyvin palkitsevaa, kun asiakkaan tarvitsema apu kohtaa. Siitä tulee todella hyvä mieli”, Tuula hymyilee. 

Haastattelun lopuksi Tuula vinkkaa, että myös yritykset voivat antaa aikaansa olemalla mukana Hopen toiminnassa vaikkapa erilaisten tempauksien muodossa. Tästä ja monesta muusta auttamisen tavasta voit lukea lisää Hopen verkkosivuilta:  www.hopeyhdistys.fi.  

Lautapelit ja lelut ovat suosittuja asiakkaidemme keskuudessa. Tuula muistuttaakin, että lahjoituksina annettavat lautapelit olisi hyvä aina tarkistaa sen varalta, että ohjeet sekä siihen kuuluvat osat olisivat tallella.
Vapaaehtoisen hymystä huokuu kiitos. ”Kiitos Chemigate ja muut lahjoittajat!”