Lentopallon Maailmassa

Kuvittele itsesi pukuhuoneeseen joukkuetovereittesi ympäröimäksi. Tunnelma on rauhallinen, keskittynyt ehkä aavistuksen jännittynyt. Valmentaja piirtää taululle viimeisiä taktisia ohjeita. Kuulet kuinka joukkueen kapteeni motivoi joukkonsa taisteluun. Keräännytte ryhmänne kanssa yhteen, teette tutut rituaalit. Kaikki on valmista, selvää ja yksinkertaista. On aika siirtyä pukukopista hallin puolelle, nauttia ja voittaa se ottelu! On vuoroni astua areenalle, minut kuulutetaan kentälle Chemigate Oy:n kummipelaajana. Haluan onnistua tänäänkin parhaalla mahdollisella tavalla ja voittaa!

Ensimmäinen erä ja ensimmäiset vastoinkäymiset alkavat vyöryä joukkuettamme vastaan. Muutama epäselvä tuomio, hieman huonoa tuuria ja iso kasa helppoja virheitä. Eihän tämän näin pitänyt alkaa. Häviämme ensimmäinen erän selvästi. Erätauolla mielessä pyörii kasa ajatuksia siitä, miksi joukkue pelaa huonosti. Mitä asioita pitää muuttaa, miksi vastustaja pelaa paremmin? Tunteet myllertävät laidasta laitaan. Ne on vain nollattava ja uskottava, että jatko sujuu paremmin. Otteluhan on vasta alkutekijöissään.

Toiseen erään. Joukkue pelaa selvästi paremmin. Onnistumiset seuraavat toisiaan ja ennalta sovitut asiat alkavat toteutua kentällä. Pelin eri osa-alueet loksahtelevat paikoilleen ja itseluottamus kasvaa. Näyttää siltä, että onnikin on jälleen joukkueemme puolella.  Erä päättyy selvään voittoon. Tunnet itsesi voittamattomaksi, mikään ei enää voi estää voittoamme!

Tervetuloa minun maailmaani! Lentopallo on laji, jossa tunnetilat ottelun sisällä vaihtuvat äärimmäisen nopeasti. Koska jokaisen pallon, erän ja ottelun voittajaksi selviytyy vain toinen joukkueista, on jokaisella suorituksella valtava merkitys lopputuloksen kannalta. Lentopallon haastavuus piileekin pelin taktisuudessa, teknisesti vaativissa suorituksissa ja henkisen puolen hallitsemisessa. Otteluiden aikana kokee tunneskaalan, jota normaalissa arjessa on vaikea löytää. Se onkin yksi kiehtovimmista asioista lentopallossa.

Yleisölle ottelutapahtumat ovat varmasti jännittäviä, koska lentopallossa pelin virtaus ja voimasuhteet vaihtelevat yleensä useita kertoja ottelun aikana. Kyseessä on urheilulaji, jossa on käytännössä mahdotonta tietää ottelun voittajaa ennen kuin viimeinen pallo on pelattu.

Chemigate Oy Lapualta on vahvasti mukana mahdollistamassa joukkueemme pelaamisen miesten 1-sarjassa, joka on toiseksi ylin sarjaporras Suomessa heti Mestaruusliigan jälkeen. Chemigate Oy toimii henkilökohtaisena sponsorina minulle ja samalla tukien koko joukkueemme toimintaa. Vuonna 2013 alkanut yhteistyö on hieno esimerkki arvokkaasta tuesta, jonka avulla toimintamme voi jatkua. Haluan lämpimästi kiittää itseni ja edustamani joukkueen puolesta Chemigate Oy:tä ja erityisesti liiketoimintajohtaja Tom Schaumania toimintamme tukemisesta.

Timo Alanen
Nurmon Jymy Miehet lentopallon 1-sarja