”Haluan olla maailman paras mo­u­ka­rin­heit­täjä”  

Sara Killinen, olet kotoisin Lapualta, eikös näin ole? 

”Kyllä, olen syntyjäni Lapualta.” 

Mistä sait kipinän lähteä moukaria heittämään? 

”Jo 6-vuotiaana olen osallistunut yleisurheilukouluihin, joten urheilu oli tuttua kaikella lailla minulle. Urheiluleirillä tutustuin moukarinheittoon.”  

Opiskelet Virginia Techissä, miksi päädyit opiskelemaan sinne? Kerrotko, mitä opiskelet ja mitä tavoitteita sinulla on urheilun ja opintojen suhteen?  

”Päädyin vuonna 2019 syksyllä vierailulle Virginia Tech:iin NCAA:an myötä, ja vierailun aikana vahvistui tunne, että tänne haluan tulla. Opiskelen tällä hetkellä Public Relations ja Organizational Leadershipiä eli suomeksi PR- ja organisaatiojohtamista.  

Urheilun saralla haluan olla maailman paras moukarinheittäjä, tavoitteenani ovat olympialaiset.” 

Vapaa-aikasi on varmasti kortilla. Miten vietät vapaa-aikaasi, kun tällainen tilaisuus tulee?  

Ystävät ovat hyvin tärkeitä vapaa-aikanani. Pyrin myös pitämään huolta itsestäni lepäämällä, koska vapaa-aikaa on vähän. Tartun myös mielelläni kirjaan ja vaihtelen aihepiirejä mielenkiinnon mukaan. 

Chemigate lähti tukemaan sinua matkallasi eteenpäin. Mitä ajatuksia tämä sinussa herättää, ja  

mikä on nuoren näkemys vastuullisuudesta? 

Olen onnellinen, että Chemigate lähti tukemaan urheilu-uraani. Chemigate sijaitsee vielä kotipaikkakunnallani Lapualla, joten sekin on tosi hieno juttu. Minulle vastuullisuus ja luonnonmukaisuus ovat tärkeitä asioita. Suomessa asiat on hoidettu hienosti, esimerkiksi pullojen kierrätys on tehty helpoksi.”