Chemigaten Lapuan yksikkö sai Kultakypärä-palkinnon

Chemigaten Lapuan yksikön turvallisuustyö palkittiin Kultakypärällä

Chemigaten Lapuan yksikön kunnossapidosta vastaava Caverionin tiimi sai turvallisuustyöstään globaalin Kultakypärä-palkinnon. Huomionosoituksen taustalla on kansainvälisestikin huikea saavutus: Lapualla on työskennelty yli 14 vuotta ilman tapaturmia.

Caverion on toiminut Chemigaten kumppanina yli 20 vuotta, ja Lapuan yksikön kunnossapito on ulkoistettu yhtiön tiimille. Lapuan tehtaan käyttöpäällikkö Janne Vähämäki kertoo, että tiimi vastaa huolto-, kunnossapito- ja asennustöiden lisäksi turvallisuuden kehittämisestä yhdessä yksikön oman väen kanssa.

Tämän tuloksena Lapualla onkin työskennelty jo yli 14 vuotta eli yli 5300 päivää ilman ainuttakaan tapaturmaa. Saavutus noteerattiin myös Caverionilla, joka palkitsee vuosittain globaalisti yhtiön suorituksia eri kategorioissa. Arvostetuimpiin kuuluvan turvallisuuskategorian palkinnon sai tänä vuonna seitsenhenkinen Team Chemigate Lapua.

Turvallisuus tehdään aktiivisella ja avoimella yhteistyöllä 

Caverionin aluepäällikkö Hannu Leppälän mukaan tulosten taustalla on koko tiimin tinkimätön asenne: ”Jokainen asentaja on motivoitunut täysillä työhönsä ja kantaa vastuuta sekä työkavereistaan että asiakkaasta.”

Chemigate Team Lapuassa työskentelevä kunnossapitopäällikkö Erkko Eklund korostaa, että tiimin kokeneet ammattilaiset tunnistavat riskejä aktiivisesti ja asiantuntevasti. Tavoitteellisen työn rutiineihin kuuluvat jatkuvat säännölliset turvallisuuteen liittyvät kierrokset, katselmukset, havainnot ja korjaustoimet.

”Myös Chemigaten väki sitoutuu tehtaan johtoa myöten turvallisuuden parantamiseen. He tekevät aktiivista ja avointa yhteistyötä sekä suhtautuvat myönteisesti korjaus- ja investointiehdotuksiin. Tällaisen kumppanin kanssa on motivoivaa jatkaa samaan malliin tulevaisuudessakin”, vakuuttaa Leppälä.