Ajankohtaista

Our daily starch

Our daily starch ((C6H10O5)n, CAS nr. 9005-25-8) aka amylum that has been used for millennia for everyday energy to enjoy…

Lue lisää

Kehittyminen

Kolme vuotta sitten julkaisimme jutun Kyrö Distillery Companysta. Kolme vuotta on pitkä aika. Kehittymistä on tapahtunut sinä aikana paljon ja…

Lue lisää

Räätälöityä luksusta

Printtimedia on muuttanut muotoaan. Kiireinen elämänrytmi ja digitaalisaatio ovat tuoneet alalle uusia toimijoita.  Paperi on silti lyömätön käyttöliittymä. Huhut painetun…

Lue lisää

Key factors in avoiding dust explosions

When we are dealing with a fine powdered material or product in a gas phase, some precautions are required in…

Lue lisää

Tarmon Pulma Heikki Harrisen perunat

Perunamestari Heikki Harrinen on tilannut uuden perunalajikkeen koeviljelyyn Lapuan maatilalleen, ja haluaa selvittää kasvualustan koon vaikutuksen lajikkeen kasvunopeuteen. Heikki on…

Lue lisää

Matkalla Mayojen Meksikossa – ei ihan tyypillinen yliopistokurssi

Yliopisto-opiskelu saatetaan usein mieltää tasaiseksi puurtamiseksi ja puuduttaville luennoille raahautumiseksi. Kaikkea muuta tarjottiin meille muutamalle onnekkaalle opiskelijalle, jotka saimme osallistua…

Lue lisää