Vuosi 1, osa 3

Tervetuloa Vuosi yksi -blogin pariin! Kyseessä on julkaisujen sarja, jossa minä vastavalmistuneena perkaan sellaisia ennakkoluuloja, joita nuorella saattaa olla työelämän oravanpyörään hypätessään. Nimeni on Martin, ja nuorena insinöörinä yritän kirjoittaa asioista, jotka koskettavat kaikenikäisiä, mutta nuoren ihmisen näkökulmasta. Ovatko nuorten työhön liittyvät ennakkoluulot totta? Vai olemmeko me vain naiiveja? Yrittäessäni selvittää tätä palaan tiettyihin teemoihin uudelleen jonkin ajan kuluttua ja analysoin, mitä olen aiemmin kirjoittanut.

-Martin Ekman

Suorittaminen vs. suorituskyky

Muutama kuukausi sitten Chemigaten myyntitiimin jäsenet muistelivat pitkiä uriaan yhtiössä ja nauroivat, että jotkut heistä ovat jo kuin vanhoja aviopareja. Yhtäkkiä toimitusjohtajamme Tom Schauman kääntyy katsomaan minua haudanvakavana.

”Martin. Mitä ikinä teetkin, lupaathan, että sinulla on aina myös työn ulkopuolista elämää”, hän vannottaa. Nuo sanat todella osuivat ja upposivat. Sillä kuten tiedetään, suuri osa vastavalmistuneista kokee työelämässä valtavia suorituspaineita. Tämän vahvistavat myös lukuisat tutkimukset, kuten:

”60 % nuorista 18–24-vuotiaista on kokenut menestymisen paineista johtuvaa stressiä, jonka vuoksi he ovat tunteneet itsensä ylikuormittuneiksi ja toimintakyvyttömiksi.” (Mental Health Foundation, 2018)

Mielestäni eräs merkittävä työelämässä suoriutumiseen liittyvä havainto on, että päivät ovat erilaisia. Kukaan ei työskentele tai toimi täysin samalla tasolla 365 päivänä vuodessa, joten on tärkeää vaihdella myös omaan suorituskykyyn kohdistuvia odotuksiaan.

Tee aina parhaasi, mutta muista, että ”paras” vaihtelee päivittäin.

Lisäksi kannattaa muistaa jaksamiseemme vaikuttavat asiat, kuten terveys, ravitsemus, uni ja liikunta. Korkean suorituskyvyn ylläpitämiseksi on keskityttävä asioihin, jotka sen mahdollistavat ja joihin voit vaikuttaa. Lähtiessäsi pitkälle automatkalle et voi hallita säätä, mutta voit varmistaa, että käytössäsi on tarpeeksi polttoainetta, hyvät renkaat ja kunnon ajovalot. Samalla sinun on vain hyväksyttävä, ettet voi huonolla säällä ajaa yhtä nopeasti.

Tämä on yksi suurimmista syistä, joiden vuoksi nautin työskentelystä Chemigatelle. Täällä todella välitetään työntekijöiden hyvinvoinnista, ja Tomin neuvo on tästä vain yksi esimerkki. Koko yhtiö tuntuu säteilevän lämmintä auraa, joka sulkee meidät kaikki sisäänsä yhteiseen Chemigate-perheeseen.

Mitä sinä ajattelet tästä? Mistä sinun hyvä suorituskykysi syntyy?

Kiitos kun luit!

//Mate

Haluatko kommentoida juttua? Lähetä sähköpostia!

marketing@chemigate.fi