Olen viime vuosina saanut kuulla paljon tuulettamisesta. Tällä kertaa en puhu vaatteiden tuuletuksesta, vaan pelin hurmiossa suoritetusta villistä tuulettamisesta. Onnistuminen saa aikaan mielihyväntunteita. Se lisää endorfiinihormonin tuotantoa, joka saa ihmisen tuntemaan olonsa hyväksi ja energiseksi. Myös liikunta itsessään lisää endorfiinihormonin tuotantoa, joten liikkuminen on tärkeää jo sinällään. Samoin nauraminen heilauttaa tämän hormonin pilviin, joten esimerkiksi työpäivän aikana olisi hyvä harrastaa vaikka pientä taukoliikuntaa sekä nauraa, miksei myös tuulettaa onnistunutta työpäivää joka päivä! Näin työkin alkaa tuntua mielekkäältä ja ilmapiiri on varmasti hupaisampi, kun endorfiinipölyiset työkaverit tuulettavat onnistumistaan. Mielihyvähormonijyllääminen saa usein aikaan sen, että nyrkki tai sormi nousee pystyyn onnistumisen merkiksi. Usein se ei kuitenkaan jää siihen. Olemme jo useana vuonna lapualaisten kanssa kehitelleet uusia tuuletuksia, jotta intohimo ja riemu näkyisivät myös katsomoon puhumattakaan kameran linssistä. Lapualaisia on joskus haukuttu tasapäiksi. Pituudellemme emme mitään mahda, mutta tasapäisyyden kumoamiseksi hypimmekin ja riehumme kentällä mitä erikoisimmissa asennoissa. Kevennyshyppytuloksemmekin saattavat huimata jonkun arvostelijan epätasaista päätä sen verran, että joskus ajatukset kannattaa pitää omana tietonaan. Olemme individuaaleja ja ylpeitä siitä. Siksi myös tuuletamme rohkean yksilöllisesti. Seuraavaksi esittelen reseptin muutamiin tuuletuksiin.
Perinteinen molemmat kädet ilmassa, heittokäsi nyrkissä on pettämätön. Se on yksi suosituimmista tuuletuksista. Yhden nyrkin taktiikka on myös yleinen, mutta kaksi kättä kuvastaa onnea tuplasti. Se on myös helppo suorittaa: nosta kädet suoraan ylös, sivuille tai kyynärvarsi pienessä kulmassa, nyrkit kohti taivasta. Lisäbuustia saa jos huutaa tuuletuksen kanssa yhtä aikaa.
Oma suosikkini on monena vuonna ollut ns. kelluntatuuletus. Kellua voi ponttonina sekä mahallaan että selällään. Tärkeää on liikkua ja jos mahdollista, nostaa nyrkki ilmaan. Toinen ratkaiseva asia tuuletuksessa on se, etteivät mitkään raajat saa koskettaa maata. Jalat ja kädet on siis pidettävä mahdollisuuksien mukaan heilumassa ilmassa. Kelluntatuuletus on saanut nimensä nimenomaan sen kelluvista ominaisuuksista. Rohkeimmat voivat kokeilla kelluntatuuletusta myös vesileikkien yhteydessä kesäkuumalla.
Vähän erikoisempiin tuuletuksiin siirryttäessä, tuon esiin esimerkiksi tällaisen hieman provosoivan tuuletuksen. ”Kupperi väliin ja nimi lehteen!” sanoo tämä tuuletus kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Toisinaan voi myös mielihalun yllättäessä ja ilman mitään erityistä syytä vain heittäytyä polvilleen ja kunnioittaa maankamaraa, joka salli tämän iloisen onnistumisen. Toisaalta voi myös hyppiä ilmaan suuren riemun nostaessa kehoa kuin heliumpalloa kohti taivasta. Näissä tilanteissa saisivat ne testaajat olla mukana mittaamassa hyppytuloksia.
Uskaliainta, riemunkirjavinta sekä muuten vain mahtavinta on leiskauttaa pienet tanssit pelin tiimellyksessä. Oma tyyli löytyy kokeilemalla, jos lantio ei pyöri, testaa esimerkiksi moonwalkia tai taikaviitan kanssa pyörimistä!
Kaikkea en kuitenkaan voi paljastaa, kuten sitä, miten tehdään paljon puhuttu sadettaja. Tärkeintä tuulettamisessakin on antaa kaikkensa ja päästää ulos tunne, joka sisältä on kumpuamassa. Kukin taaplaa, tanssii ja tuulettaa tyylillään, joten ole rohkea ja cheers!