Superteekkarin lupaukset vuodelle 2017

  1. Paavo VannasLupaan valmistua diplomi-insinööriksi. Lupaus sisältää kesäkuun loppuun mennessä saavutettavat välitavoitteet a) saa kasaan 270 opintopistettä ja b) löydä sopiva diplomityöaihe ja -paikka.
  2. Lupaan käyttää Länsimetroa. Länsimetron piti valmistua jo syksyksi2014. Ensimmäisten ongelmien ilmettyä mietin, ehdinkö valmistua tekniikan kandidaatiksi ennen Länsimetroa. Ehdin helposti. Nyt tilanne on se, että saatan ehtiä valmistua jopa diplomi-insinööriksi ennen sitä. Vaikka Länsimetroa nopeampi valmistuminen hyväilisikin itsetuntoani, toivon silti, että kaiken tämän odottelun jälkeen ehtisin käyttää Länsimetroa edes kerran ennen kuin muutan Otaniemestä. Länsimetro, aloita, pliis, liikennöinti nykyisten suunnitelmien mukaisesti huhtikuussa 2017. Pliis.
  3. Lupaan viedä siskoni Esa Saarisen kurssille. Olen käynyt opiskeluaikanani useita filosofi Esa Saarisen kursseja. Olen saanut niiltä paljon ja olen halunnut jakaa nämä positiiviset kokemukset läheisieni kanssa. Sekä veljeni, että tyttöystäväni ovat kuitenkin kieltäytyneet osallistumasta Esa Saarisen kaikille avoimiin luentotilaisuuksiin erilaisiin aikataulukiireisiin vedoten. Onneksi sinisilmäinen, ylioppilaaksi kirjoittanut siskoni erehtyi kuitenkin viime keväänä lupaamaan tulevansa kanssani näille luennoille, jos hän vain pääsisi opiskelemaan haluamaansa alaa Helsingin yliopistoon. Hän pääsi ja tammi-maaliskuussa 2017 on aika lunastaa lupaus.
  4. Lupaan osallistua vielä kerran Puunjalostajakillan Kotimaan Pitkälle-ekskursiolle. Opiskeluaikani legendaarisimpiin reissuihin ovat kuuluneet Puunjalostajakillan vuosittaiset Kotimaan Pitkä -ekskursiot. Viimeisenä opiskeluvuonnani haluan vielä kerran osallistua tälle bussikiertueelle, jolla vieraillaan 4-10:ssä metsäteollisuuteen tai biotalouteen linkittyvässä yrityksessä ympäri Suomea 4-5 päivän aikana.
  5. Lupaan epäotaantua. Otaantuminen on käsite, jolla tarkoitetaan tilannetta, jossa Otaniemeen muuttava opiskelija unohtaa muun maailman olemassaolon, koska hän löytää kaiken tarvitsemansa Otaniemestä. Opiskelupaikka, sosiaaliset suhteet, ruokakauppa, kaikki löytyvät niemestä.Näin viimeisenä opiskeluvuonnani minun olisi hyvä jo kääntää katseet muuhun maailmaan. Otaniemeen jääminen ei valmistumisen jälkeen ole minulle vaihtoehto. Sanotaan vaikka näin, että teekkarikulttuuri on erittäin rakentavaa ja kehittävää 20+-vuotiaan tekniikan alan opiskelijan näkökulmasta, mutta aikuisuuteen ja ehkä kaukaisessa tulevaisuudessa siintävään perhe-elämään se integroituu heikosti.
  1. Lupaan jättää kännykän taskuun ja muistaa turvavälin ajaessani autoa. Koska uudenvuodenlupauksien perinteisin pointti on muuttaa omaa käytöstään parempaan suuntaan, lienee paikallaan tehdä myös yksi varsinainen muutoslupaus. Vuonna 2017 jätän paremman turvavälin autoillessani. Monet diplomi-insinöörin työtehtävät vaativat paljon ajamista. Jos nyt omaksun työkiireissä ajotyylikseni riskialttiin, kännykkää räpläävän ja turvaväliä halveksuvan ajotyylin, pidän väistämättömänä, että ajan kolarin jossain vaiheessatyöuraani. Halusin välttää sen, joten lupaan parantaa tapani liikenteessä. Ps. Tyttöystäväni jatkuvalla nalkutuksella kyseisistä asioista on voinut olla pikkiriikkinen vaikutus tämän lupauksen syntymiseen.