Tarmon pulma Linjanveto

tarmon-dilemma-1-2Chemigate on perustanut uuden jalostusyksikön Kuusamon kupeeseen Posiolle, ja uusia rakennuksia (Toimisto, Siilo ja Tehdas) varten on kaupungilta vedetty Sähkö- ja Vesiliitännät tontin kylkeen. Tehtaalla on myös oma Kaasusäiliö. Jotta tuotanto voi alkaa ja kassakone kilistä on jokainen rakennus enää vain yhdistettävä kuhunkin liitäntään.

Mutta, EU:n uusi ympäristödirektiivi yllättää ja sanoo:

  1. Liitännästä Rakennukseen kulkevan linjan täytyy olla yhtenäinen, se ei saa haarautua eikä jatkua Rakennusliitännän jälkeen.
  2. Sähkö-, Vesi- ja Kaasulinjat eivät turvallisuussyistä saa vapaasti ylittää toisiaan (ristetä).
  3. Mikäli kahden linjan on pakko ylittää toisensa, on sitä varten rakennettava erillinen ylitys ts.linjaristeys.
  4. Mikäli Sähkölinja risteää Vesi- tai Kaasulinjan kanssa, tulee risteys rakentaa tehtaan käyntialueen ulkopuolelle Metsään jolloin sille on raivattava riittävä tila.

Insinööri Samppa Kemppari on saanut tehtäväkseen suunnitella linjojen vetämisen alueelle. Maan alle vedettävä linja on lähes ilmaista, mutta budjetissa on huomioitu vain yhden risteyksen tarve. Metsän raivaaminen linjaristeystä varten maksaa kuitenkin jo sen verran että budjetti ylittyisi roimasti.

Vähän aikaa paperia pyöriteltyään Samppa totesi, ettei firman tarvitse panostaa ylimääräisiin risteyksiin. Miten hän veti linjat, huomioiden että metsä on yhä koskematon?