Finnamyl jatkaa Chemigaten ja IFF:n yhteistyötä investoimalla Kokemäelle 

Chemigate-konserniin kuuluva Finnamyl investoi tuotantoon Kokemäen yksikköön Satakuntaan. Uudella teknologialla biomateriaalia räätälöidään entsyymien avulla. Investointi on osa tuotannon ja prosessien kehityksen yhteistyötä International Flavors and Fragranciesin (IFF) kanssa ja muodostaa siten selkeän jatkumon Chemigate Oy:lle Lapualle vuonna 2022 valmistuneen tuotantolaitosinvestoinnin kanssa. 

Uusi investointi hyödyntää olemassa olevaa infrastruktuuria Kokemäen tehdasalueella. Ratkaisu mahdollistaa uuden teknologian käyttöönoton erittäin nopealla aikataululla sekä investoinnin, jonka hiilijalanjälki on erittäin pieni. Uutta teknologiaa soveltavan tuotannon on määrä käynnistyä vuoden 2024 jälkipuoliskolla. Kuten myös aikaisemmassa Lapuan yhteistyöprojektissa IFF:n kanssa, Kokemäen uuden teknologian tuotteilla korvataan fossiiliperäisiä tuotteita useilla markkinoilla ja monissa sovelluskohteissa, kuten kodinhoidon ja henkilökohtaisen hygienian tuotteissa. Lisäksi uusi kapasiteetti mahdollistaa paperi- ja kartonkiteollisuuden sovelluskohteet, joiden parissa IFF työskentelee yhteistyössä Kemiran kanssa. 

“Olemme ylpeitä siitä, että voimme vahvistaa yhteistyötämme IFF:n kanssa. Vaihtoehtojen edistäminen fossiilipohjaisille ainesosille on täysin linjassa strategiamme kanssa. Uuden investoinnin kautta ja olemassa olevan perunaproteiinilinjaston käytön kasvaessa Finnamylistä tulee täysimittainen biojalostamo”, kertoo Kalle Kainu, Finnamylin toimitusjohtaja. 

Finnamyl Oy valmistaa perunatärkkelystä ja perunapohjaista proteiinia. Finnamyl Oy on osa Chemigate Oy:tä, joka tuottaa yli 100 000 tonnia modifioituja tärkkelyksiä paperi- ja kartonkiteollisuuteen sekä kationisointireagensseja ja biopohjaisia polymeerejä. Chemigate-konsernissa työskentelee tällä hetkellä 105 henkilöä, ja se on Berner Oy:n tytäryhtiö.