OSALLISTUMME WWF:N EARTH HOUR-KAMPANJAAN UPM:N KUTSUMANA

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma. Tänä vuonna Earth Houria vietetään lauantaina 28. maaliskuuta kello 20.30–21.30. Sen aikana turhat valot sammutetaan tunnin ajaksi ilmaston puolesta. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmaston muutoksesta. Earth Hour-kampanja on ensimmäisen kerran järjestetty Australian Sydneyssä vuonna 2007. Viime vuonna kampanjaan osallistui miljardit ihmiset yli 7000 kaupungissa 162 maassa. Lisätietoa kampanjasta löydät WWF:n sivuilta: http://wwf.fi/earthhour/info/

UPM on haastanut Chemigate Oy:n osallistumaan Earth Hour -kampanjaan nyt toisen kerran. UPM on osallistunut kampanjaan vuodesta 2009 alkaen.

Tänä vuonna Earth Hourin teema Suomessa on maailman suurin kynttiläillallinen. Sammuta valot, sulje sosiaalinen media ja kutsu kaverisi nauttimaan vastuullisesta ruuasta kynttilänvalossa!

Suomessa heitetään päivittäin miljoona kiloa ruokaa roskiin. Syömiskelpoisen ruoan heittäminen pois on erityisen haitallista ympäristölle, sillä siinä haaskataan ruoan tuotantoon, kuljetukseen ja varastointiin käytetty energia. Kaatopaikalle päätyvä ruoka aiheuttaa lisäksi metaanipäästöjä, jotka kiihdyttävät ilmastonmuutosta paljon voimakkaammin kuin hiilidioksidi. Myös sinä voit vaikuttaa. Voit tutustua teemaan WWF:n sivuilta: http://wwf.fi/wwf-suomi/viestinta/uutiset-ja-tiedotteet/Ala-heita-ruokaa-roskiin—ruokahavikilla-on-mittavat-ilmastovaikutukset-2406.a

Tuotantolaitoksemme ovat Earth Hour tapahtuman aikana seisokissa. Jokainen meistä voi kuitenkin osallistua kampanjaan kodissaan sammuttamalla ylimääräiset valot tunniksi pois päältä lauantaina 28. maaliskuuta kello 20.30–21.30.

Tule mukaan tekemään oma pieni tekosi suuren asian puolesta!

Seppo Lamminmäki
toimitusjohtaja