Chemigate Oy:n omistajapohjaan muutoksia – Berner Oy on ostanut yhtiön osake-enemmistön

Chemigate jatkaa 15.6.2021 solmitun osakekaupan jälkeen Bernerin itsenäisenä tytäryhtiönä, eikä sen perustoimintamalli muutu. Nykyinen johto jatkaa niin ikään entisissä tehtävissään, osa heistä myös omistajina.

Chemigaten toimitusjohtajana jatkava Tom Schauman iloitsee osake-enemmistön myynnistä Bernerille.

Biopohjaisissa tuotteissa on valtavaa vetovoimaa, ja uskomme tämän yrityskaupan tukevan strategiaamme kasvaa näillä markkinoilla. Jatkamme yhdessä Bernerin kanssa asiakaslähtöistä ja vahvaan osaamiseen perustuvaa työtämme pohjoismaisilla paperi- ja kartonkimarkkinoilla ja kehitämme samalla uusia toimintamalleja ja biotuotteita teollisuuteen laajemminkin, Tom Schauman sanoo.

Berner Oy toimii jo metsäteollisuudessa toimittaen peruskemikaaleja, magnesiumtuotteita ja analytiikkaan ja laadunhallintaan liittyviä ratkaisuja.

Chemigaten osake-enemmistön myynnillä ei ole vaikutusta henkilöstöön. Kauppa edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Tom Schauman 
toimitusjohtaja, Chemigate Oy  
Puh: 040 728 5014

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen kuuden liiketoiminta-alueen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Berner-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 324,3 miljoonaa euroa ja henkilöstön lukumäärä 536.Teollisuuden Berner -liiketoimintayksikkö toimittaa kemikaaleja sekä elintarvike- ja rehuraaka-aineita valmistavan teollisuuden ja infrasektorin tarpeisiin. Konserni-yhtiö Berner Chemicals Oy valmistaa Kokemäellä magnesiumtuotteita. Vastuullisuus on yksi Bernerin strategisista painopistealueista, ja olemme sitoutuneet sen jatkuvaan ja pitkäjänteiseen kehittämiseen #huomisenpuolustaja. Lue lisää: www.berner.fi

Chemigate Oy on modifioituja tärkkelyspohjaisia side- ja liima-aineita tekniseen käyttöön valmistava ja myyvä suomalainen yhtiö. Keskeinen päämäärämme on palvella asiakkaitamme luonnosta peräisin oleviin raaka-aineisiin pohjautuvilla, ekologisesti kestävillä vaihtoehdoilla, jotka täyttävät kestävän kehityksen korkeimmatkin vaatimukset. Perustamme menestyksemme henkilöstömme vankkaan osaamiseen ja asiakkaidemme tarpeiden erinomaiseen tuntemukseen. Lue lisää: www.chemigate.fi