Boosterin harjannostajaiset

Yhteistyö IFF:n kanssa saavutti tärkeän määränpään, kun Boosterin harjannostajaisia vietettiin 23.4. Finnamylin Kokemäen tehtaalla. Vaikka juhlapäivänä satoi lunta taivaan täydeltä, ei se onneksi juhlaväen mieltä alentanut. Hymyilevät kasvot ja puheensorina täyttivät juhlatilan ja tunnelma oli odottavan innostunut.

Harjannostajaisten avaussanat ja kiitokset yhteistyökumppaneille kuultiin Chemigate-konsernin toimitusjohtajalta Tom Schaumanilta, joka kiteytti senhetkisen tilanteen lyhyesti ja ytimekkäästi: ”Puoliväliin olemme jo päässeet, mutta vielä on jonkin verran matkaa jäljellä”.

Vaikka puolivälissä ollaan – Boosterin harja on noussut ripeästi verrattuna siihen, että projekti polkaistiin vireille maaliskuussa 2023 ja perustukset kaivettiin maahan tammikuussa 2024.  Aikataulullisesti on suunniteltu, että entsyymien avulla biopolymeerejä valmistava tehdas pääsisi ajoon tulevana kesänä. ”Aikataulussa on tähän asti pysytty ja aloitus ensi kesänä näyttää tällä hetkellä toteutuvan”, kommentoi teknologiajohtaja Aki Laine.

Projektia Finnamylin päässä vetävä tuontantopäällikkö Maria Lindholm toteaa: ”Monelle meistä tekijöistä projekti ei ole ainoa työtehtävä, jonka parissa työskentelemme päivittäin. Siitä syystä myös omaa tekemistään pitää hallita hyvin. Osia on nyt paljon ja kukin liikkuu omalla suunnitelmallaan kohti samaan tavoitetta. Yritämme  parhaamme ja hoidamme omaa osuuttamme niin hyvin kuin se vain on mahdollista tässä vauhdissa. Paljon on vielä tehtävää suunnittelutasollakin, joten kiirettä pitää loppun asti. Tsemppiä kaikille lopputaipaleelle!”.